Yağsız, kömür közünde
pişen şöyle, ekmeğini bile yediğinizde buram buram kokoreç tadı alacağınız güzel kokorece kimse hayır demez.
Kokoreççiye gittiğinizde öncelikle
işkembe, tuzlama, damardan, kelle paça gibi güzel bir sakatat çorbası ile
altlık yapmak iyi oluyor. birçok kişi tarafından kokusu sevilmese de sakatat bence
hayvanların en lezzetli bölgesi,
kokoreci porsiyon olarak
ya da ekmek arası alabilirsiniz. İkisinin de lezzeti başka ama porsiyon Kokoreç gerçek Kokoreç
lezzetini almak için daha iyi oluyor.
Kokoreç ile birlikte,
kelle paça çorbası erkeklerin vazgeçilmezi. kelle hem çorba olarak hem de söğüş
olarak alkol tüketenler tarafından sevilerek yenilmekte.
temiz kokoreç bulmak
günümüzde zor. O yüzden iyi bir yer olursa müdavimi olmakta fayda var. çorbalar
ve kokoreçin haricinde diğer bir sakatat beyin. beyin salatası ve beyin kızartması Kokoreç gibi sevilen sakatat
yemeklerinden biridir.
sakatat düşkünü insanlar
için Kokoreç en kıymetli yiyeceklerden biridir. Esas Kokoreç domates ve biberle
karıştırılmadan sadece baharatla tüketilir. kokoreççi sadece Kokoreç yapmalı;
tabi yanında ekstra birkaç sakatat da servis edebilir. Ama kokoreççiyim diyen insan,
on numara Kokoreç servis etmeli
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder